OUshop > Knihy > Sport, zdraví a výživa
Bezlepková dieta
Vaříme s dietní sestrou
Vernerová Monika, Kohout Pavel
269 Kč
Cena s DPH
Skladem
Celiakie je autoimunitní onemocnění, při kterém dochází k nepřiměřené reakci na lepek obsažený v některých obilninách a v potravinách z těchto obilnin vyrobených. Důsledkem je poškození střevní sliznice projevující se bolestmi břicha, zhoršeným přijímáním výživy, nedostatečným vstřebáváním vitaminů a některých minerálů, jež následně vede k osteoporóze a dalším komplikacím. Počet nemocných v České republice se odhaduje na 1 % populace, tedy na více než 100 000. Úvod z pera doc. Pavla Kohouta přináší základní seznámení s nemocí a upozorňuje i na potraviny, kterých by se pacient měl vyvarovat. Druhou část knihy tvoří dietní kuchařka od nutriční terapeutky Moniky Vernerová, která se zaměřuje na bezlepkovou dietu a přináší kolem 150 receptů na pečivo, polévky, knedlíky, masové pokrmy, sladká jídla a pomazánky. Jídla jsou pestrá, chutná a připravovaná z rozmanitého výběru potravin. Kniha je doplněna nutričními hodnotami.
Autor: | Vernerová Monika, Kohout Pavel |
---|---|
Nakladatel: | Vyšehrad |
Rok vydání: | 2024 |
Vydání: | 3. |
Počet stran: | 136 |
Formát: | 145x205 |
Vazba: | měkká |
ISBN: | 978-80-7601-969-0 |
EAN: | 9788076019690 |
Typ: | kniha |
přejít na celý popis