Využijte web naplnoDíky cookies pro vás bude prohlížení stránek příjemnější a jednodušší. Ke zpracování některých z nich potřebujeme váš souhlas, který dáte kliknutím na „Přijmout vše“. Odmítnutím se načtou jen nezbytně nutné cookies. Více informací o cookies a jejich nastavení.
Přijmout vše Odmítnout
Výběr cookies

OUshop > Knihy > Historie a fakta

Dějiny výživy a stravování v českých zemích 1945-1970

Dějiny výživy a stravování v českých zemích 1945-1970

Franc, Martin

950 Kč

Cena s DPH

Skladem

Publikace přináší celkový pohled na dějiny výživy a stravování od poválečné bídy a přísného přídělového systému až po velký rozmach české haute cuisine na konci šedesátých let. Autor se zaměřil jak na domácí vaření, tak stravování v restauracích i v jídelnách. Ukazuje, jak se utvářely ceny potravin a co lidé vnímali jako luxus. Zkoumá nejrůznější aspekty ovlivňující stravovací návyky a zaměřuje se i na dobovou propagaci zdravé výživy a na prosazování inspirací ze zahraničí. Problematiku zasazuje do širokého kontextu kulturních, sociálních, hospodářských, ale i politických dějin. Dozvíte se, jak se u nás konzumovalo velrybí maso, co rád jídal Antonín Zápotocký, jak se v padesátých letech přejmenovalo tournedos Rossini, jak se sháněla čočka a játra i jak se bojovalo proti obezitě.

Autor:Franc, Martin
Nakladatel:Academia
Rok vydání:2025
Vydání:1
Počet stran:736
Formát:163×238
Vazba:pevná
ISBN:978-80-200-3605-6
EAN:9788020036056
Typ:kniha
přejít na celý popis


Mohlo by se vám líbit

Zrod moderní dopravy
Zrod moderní dopravy
260,- Kč 130,-Kč
Zrod moderního podnikatelstva
Zrod moderního podnikatelstva
270,- Kč 135,-Kč
Zrod moderní dopravy
Zrod moderní dopravy
260,- Kč 130,-Kč
Zrod moderního podnikatelstva
Zrod moderního podnikatelstva
270,- Kč 135,-Kč

Další knihy nakladatele


Loga

Grafika