OUshop > Knihy > Sport, zdraví a výživa
Konec plýtvání jídlem
Více než 333 udržitelných receptů a nápadů, jak beze zbytku zužitkovat potraviny
kolektiv
398 Kč
Cena s DPH
Skladem
Plýtvání potravinami se týká nás všech – a my všichni s tím můžeme něco dělat. Než se potraviny dostanou na náš stůl, zmizí v odpadcích průměrně jedna třetina z nich, z toho přibližně polovinu vyhodíme doma. V knize Konec plýtvání jídlem se dozvíte, jak každý z nás může plýtvání omezit, tím chránit životní prostředí a také ušetřit.
Proč je dobré omezit plýtvání?
Přínos pro životní prostředí: Pokud opravdu přestaneme zbytečně plýtvat, bude potřeba mnohem méně zemědělských ploch, hnojiv, pesticidů a pastvin a do ovzduší se také bude dostávat méně skleníkových plynů, což v důsledku bude mít příznivý dopad na přírodu.
Přínos pro rodinný rozpočet: Ten, kdo toho tolik nevyhazuje a snaží se potraviny zužitkovat, méně nakupuje, a tím výrazně ušetří.
Přínos pro vás: Ze správného skladování potravin a zpracovávání zbytků budete mít radost, protože se naučíte vařit i z neobvyklých částí rostlin, které ovšem mnohdy obsahují spoustu živin.
V knize Konec plýtvání jídlem najdete více než 333 udržitelných receptů a nápadů, jak beze zbytku zužitkovat potraviny. Naučíte se je správně nakupovat, skladovat, konzervovat, spotřebovat beze zbytků, nebo využít případné zbytky při vaření či v domácnosti.
Proč je dobré omezit plýtvání?
Přínos pro životní prostředí: Pokud opravdu přestaneme zbytečně plýtvat, bude potřeba mnohem méně zemědělských ploch, hnojiv, pesticidů a pastvin a do ovzduší se také bude dostávat méně skleníkových plynů, což v důsledku bude mít příznivý dopad na přírodu.
Přínos pro rodinný rozpočet: Ten, kdo toho tolik nevyhazuje a snaží se potraviny zužitkovat, méně nakupuje, a tím výrazně ušetří.
Přínos pro vás: Ze správného skladování potravin a zpracovávání zbytků budete mít radost, protože se naučíte vařit i z neobvyklých částí rostlin, které ovšem mnohdy obsahují spoustu živin.
V knize Konec plýtvání jídlem najdete více než 333 udržitelných receptů a nápadů, jak beze zbytku zužitkovat potraviny. Naučíte se je správně nakupovat, skladovat, konzervovat, spotřebovat beze zbytků, nebo využít případné zbytky při vaření či v domácnosti.
Autor: | kolektiv |
---|---|
Nakladatel: | Nakladatelství KAZDA |
Rok vydání: | 2020 |
Vydání: | 1. |
Počet stran: | 288 |
Formát: | 150x210 |
Vazba: | brožovaná |
ISBN: | 978-80-7670-001-7 |
EAN: | 9788076700017 |
Typ: | kniha |
přejít na celý popis