Využijte web naplnoDíky cookies pro vás bude prohlížení stránek příjemnější a jednodušší. Ke zpracování některých z nich potřebujeme váš souhlas, který dáte kliknutím na „Přijmout vše“. Odmítnutím se načtou jen nezbytně nutné cookies. Více informací o cookies a jejich nastavení.
Přijmout vše Odmítnout
Výběr cookies
Milí zákazníci, eshop je do začátku ledna 2025 uzavřen. O přesném datu otevření Vás budeme informovat. Děkujeme za pochopení.

OUshop > Knihy > Beletrie

Obilovinová kuchařka

Obilovinová kuchařka

Od polévek po dezerty


Klíma, Petr

449 Kč

Cena s DPH

Skladem

Konzumace výrobků z obilovin, především těch z pšenice, bývá spojována s různými zdravotními riziky a obezitou. Řada lidí dnes řeší také některou z forem intolerance lepku. Obiloviny ale zdaleka nejsou jen produkty z bílé pšeničné mouky, nudné „zrní“ nebo prázdné sacharidy… Třetí kniha veganského šéfkuchaře Petra Klímy představuje tuto důležitou skupinu rostlinných surovin v úplně jiném a lákavém světle.

Hlavní roli zde hrají tradiční i méně známé druhy obilovin a pseudoobilovin, včetně těch bezlepkových – ale v jejich přirozené, průmyslově co nejméně upravené, a tedy výživné podobě: plné vlákniny, minerálů, bílkovin a zdravých tuků.
Existuje tolik druhů a tolik možností zdravého a kreativního zpracování! Zapojte je s pomocí pestré palety skvělých receptů do svého každodenního jídelníčku!
ŠPALDA, ČERVENÁ PŠENICE, KAMUT, PŠENICE OZIMÁ, JEČMEN, ŽITO, OVES, JÁHLY, POHANKA, KUKUŘICE, RÝŽE MNOHA DRUHŮ, QUINOA, AMARANT, ČIROK

• krémové a lehké polévky, originální pomazánky, saláty, placky a tataráky, knedlíky, noky či halušky, risotta, zapékané pokrmy a další rozmanité hlavní chody, ale i snídaňové kaše, palačinky, moučníky, energetické tyčinky a sušenky
• celá zrna, klíčky, vločky, celozrnná mouka, bulgur, kuskus, polenta, těstoviny
• přehledné a inspirativní představení jedné (pseudo)obiloviny za druhou, doplněných spoustou lokální zeleniny, čerstvých bylinek, sezonního ovoce a voňavého koření
recepty plné chuti, živin a vlákniny, včetně bezlepkových variant, a naopak bez masa, mléka, vajec i cukru.

Autor:Klíma, Petr
Nakladatel:Smart Press
Rok vydání:2021
Vydání:1
Počet stran:224
Formát:175×265
Vazba:pevná
ISBN:978-80-88244-23-3
EAN:9788088244233
Typ:kniha
přejít na celý popis


Mohlo by se vám líbit

Další knihy nakladatele


Loga

Grafika